Jdi na obsah Jdi na menu
 


V sobotu 9.8.2008 jsme sehráli přátelské utkání proti fotbalistkám z Příčov. Začátek utkání byl původně naplánovaný na 13:00, avšak výkop se hned na úvod o nějakou chvíli opozdil. Hrálo se na hokejové branky, takže brankáři museli chytat bez rukou. Tak teda k utkání.

Sestava házenkářů byla: David J., Přemysl J., Kateřina D., Jakub D. a Jan B. (Harry). Na nepříliš kvalitním trávníku plném drnů a děr se nedal předvádět náš typický kombinační fotbal. Režie utkání byla zpočátku plně v rukou házenkářů. Hned na začátku vstřelila Katka vedoucí branku a hned se nám začalo hrát lépe. Po nacvičené kombinaci si naběhla do volného prostoru a nekompromisní ranou propálila brankáře fotbalistek. O několik chvil později si zdecimovaný soupeř dal neúmyslně vlastní branku, která znamenala vedení 2:0 pro házenkáře. Po brance na 2:0 se začala hra vyrovnávat a soupeřky předvedly několik kombinací, většinou ovšem zakončených mimo 3 tyče. Avšak po jednou z nedorozumění jinak perfektně fungující obrany (až na pár výjimek) se soupeřkám podařilo snížit na rozdíl jediné branky. Fotbalistky rázem ožily a začaly hrát pohledný fotbal. Po nacvičené kombinaci v rohu hřiště se jim dokonce podařilo vyrovnat na 2:2. Vyrovnávající brance předcházela nejistota brankáře (Jakub D.), který v brance hodně zaspal. Hra v tu dobu byla naprosto vyrovnaná a každý z teamů mohl vyhrát. Osud tomu však nechtěl. Po ruce v našem pokutovém území měl soupeř zahrávat pokutový kop. Sami příčovské fotbalistky chtěly jenom míč a žádnou penaltu. Jenže Přemkovi se to nelíbilo, tak si dal schválně vlastní branku, která znamenala v tu dobu vedení 3:2 pro fotbalistky. To se nelíbilo Davidovi, který poukazoval, že i fotbalistky zahrály ve svém pokutovém území rukou a vyřešilo se to pouze odevzdáním míče. Hned po rozehrání si dal David na protest taky vlastní branku. Tímto okamžikem utkání skončilo. Tak teda Házenkáři-Fotbalistky 2:4. Po krátkém odpočinku se už hrálo jen tak. Na závěr sportovního odpoledne si házenkáři zkusili střelbu z penaltového puntíku (tzv. vyřazovák). Celkem proběhla 3 kola. Ve 2 zvítězil David, který když chtěl a musel , tak tu branku vstřelil. V posledním kole, když byl David v brance, vyhrál Harry.

Jinak si myslím, že se sportovní odpoledne vydařilo, až na Přemkův zkrat. Chápu, že to byl přátelák, ale i přátelské utkání chci vyhrát. Samozřejmě v rámci Fair play. Nechci se dočkat okamžiku, že budeme hrát na házené na dva góly a někdo si dá schválně vlastní branky. To nemá se sportem nic společného.

Po přátelské utkání proběhla tisková konference v restauraci na Vyšehradě v Sedlčanech. Jelikož jsem se zdržel krátce, nevím co se tam vše rozebíralo.

Tak doufám, že v říjnu se začneme na házené scházet v hojném počtu.

S pozdravem David J.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

tréninky

(Kuba, 12. 9. 2008 13:58)

A zapomněl jsem říci, že by mi trénink vyhovoval opět až od 20:00. Pokud by byl dřív, připojil bych se k vám až s prvními mrazíky!

all for

(Kuba, 12. 9. 2008 13:54)

Koukám, že Šimi vlétnul do nové sezóny s velkou chutí!!! Jen tak dál!! Doufáme, že ti to vydrží:-)
Volume 3 bohužel nazažiji a prvního tréninku se taky nezúčastnim - softballová sezóna vrcholí a já budu mimo Sedlčany:(

Šimi

(For All, 11. 9. 2008 14:12)

O heslo mi nejde, stačí to tam doplnit, já uvažuju o tom Buriho Garden party: Volume 3, kdo pude? Prej je to dobrej jezík, taková pohodička, maximálně prej klasickej bigbeatek. Když se nás sejde víc mohla by být dobrá zábava. :-)))

for buri

(Katka, 10. 9. 2008 23:42)

Díky za pozvání, bohužel se nezúčastním /budu mimo Sedlčany/ :o(

for Šimi

(Katka, 10. 9. 2008 23:41)

To heslo je jen vyyymluva :-p Není problém, dodáme... /to platí samozřejmě i pro ostatní zájemce, kteří mají zájem se podílet na našich stránkách/ :o)

Garden party:Volume 3

(buri, 9. 9. 2008 22:05)

Zdar házenkáři,
chtěl bych Vás tímto pozvat na třetí ročník hudební Garden Party.Koná se za nedeštivého počasí 20.9. u mne v Potoční.Počet kapel 3-4.Začátek v 16:00.Vstup 30,-.Pivo Plzeň 12,cca 22,-.Všichni vítáni.Buri

1. trénink podzim 2008 - hurá je to tady

(Šimi, 9. 9. 2008 17:11)

Ahoj, mluvil jsem s Přemkem a řekl mi že v pátek 3.10. 2008 bude pravděpodobně PRVNÍ letošní trénink. Chtělo by to ještě upřesnit od kolika a kde ten trénink bude. A dále by to chtělo zavést samostatný odkaz "První trénink nebo tréninky začínají" nebo tak něco. Ono se to nezdá, ale už je to velice blízko. Zároveň se můžeme jako obvykle domluvit kolik lidí půjde a rozhlásit to co největšímiu počtu hráčů ať s tím počítají. Já nemam to heslo, tak to zavést nemohu a také nevím od kolika to bude. Sportu zdar a Sedlčanské házené zvlášť. Už se na vás těším kuřátka, já v pátek 3.10. pravděpodobně mohu :o) ;-)

kopaná

(Kuba, 21. 8. 2008 0:33)

Taky chci pochválit Davidův článek!! Jen se mi teda jako nelíbilo, jak pohanil můj výkon. Vůbec si nevšimnul, jak jsem celou dobu v bráně exceloval. A že mi tam po velkém nátlaku fotbalistek a selhání naší obrany a zálohy padnul jede fík, tak to není přece taková katastrofa!! Říkal jsem vám, ať mě postavíte tam, kde to nemůžu pokazit - a že jste mě poslali do brány, to bylo vaše rozhodnutí:-)
Šimi, s pohmožděnýma plotýnkama (nebo jak zněla tvá výmluva) jsi mohl alespoň fandit!! Tak se nevymlouvej.
Mohl jsi vidět zkrat bratří Jindráků. Byl to veliký zážitek - a věřim, že fotbalistky na to jen tak nezapomenou:-)))

Jak to vlastně bylo?

(Šimi, 11. 8. 2008 20:25)

Článek pěkný, musím Tě pochválit Davide, sloh opravdu na úrovni. Jen bych si ještě rád poslechl Přemkovu verzi, celé se mi to zdá takové nějaké podezřelé. :-) Škoda, že sem nemoh, třeba bych se taky trefil do vlastní.

reakce

(David, 11. 8. 2008 20:17)

Katko můžu se zeptat co ti na něm přišlo fér? To by mě teda zajímalo. Holky sami chtěli jenom míč, tak nechápu, proč si ho Přemek dal. Proč zkazil usilí celého teamu?

bylo to fajn

(Katka, 11. 8. 2008 19:43)

Davide, pěkný článek. Jen za sebe říkám, že mi ten vlastňák od Přemka přišel fér. A bylo to fajn odpoledne, takže kdo nepřišel, prohloupil :o)