Jdi na obsah Jdi na menu
 


V tradičním čase tedy něco kolem 20:15 se začali scházet Sedlčanští házenkáři na pátečním tréninku. Jako obvykle to vypadalo, že se nesejdeme ani do Mariáše, ale po té co dorazili tradiční opozdilci mohlo se začít trénovat. Ukázalo se, že házenkářský Ježíšek nadělil Honzovi Š. a Jakubovi D. házenkářský balón, takže to během rozcvičování vypadalo jako na opravdickém handball tréninku - skoro každý hráč měl míč J.

 

Sněhová kalamita také způsobila, že Karel jedoucí rovnou z Prahy na trénink nepřinesl rozlišovací dresy a tedy jsme museli týmy rozdělit podle barev trik takto:

 

Levicový /z většiny červená trika/: Přemek, Kuba D., Katka D., Dárek, Standa /po odchodu Ondry přešel k pravičákům – tzv. převlékání kabátů/ a Karel /dorazil s 45 minutovým zpožděním/

 

Pravicový: /většinou tmavá trika/: ŠiMi, Šimi, David, Laski, Malda a Ondra /odešel dříve a Dárka sebou nechtěl/

 

Hra tedy začala s v lichém počtu a pravičáci měli hned od počátku navrch. Celkem bez problémů se ujali vedení a to udržovali po většinu hry. Byl to takový kolektivní výkon, nikdo vyloženě nevyčníval, ale ani nezapadal. Mimořádnou úlohu sehrál David, který hrál zároveň střední spojku i pivota, což je v házené světový unikát J. Pochválit zaslouží i Malda, který se na spojce cítil dobře a dokázal procházet přes jednoho i dva hráče, Ondra je v Sedlčanech jedním z nejlepších křídel a to dokázal potvrdit. Oba Šimi hráli svůj standart ten větší dělal obraně levicových hráčů problémy a ten menší měl na oplátku problémy se zakončením, ale z počátku hry byla jeho úspěšnost relativně veliká.

 

Po Příchodu Karla se počet hráčů vyrovnal, Karel se hned zapojil do hry a svým důrazem a rychlostí dělal pravičákům velké problémy, po asi 10 sprintech přes „celé“ však začal dělat problém spoluhráčům tím, že v obraně místo něho „zela díra“ a tak se vrátil k tomu, co mu jde nejlépe. On a Přemek se stali černou můrou pro Šimiho, kdysi obávaného střelce, jemuž se míč nedařilo zakroutit tím správným směrem a jeho úspěšnost se blížila nule. V týmu levých však naprosto šokoval Dáreček, příkladně bojoval, byl doslova všude vepředu, vzadu, v koncovce velice úspěšný, prostě k nezastavení. Kuba D. také nehrál zrovna špatně, ale na něm se asi nejvíce z celého týmu projevila vánoční přestávka, pro rychlostně založeného hráče je ztráta rychlosti obzvlášť velkým oříškem, ale neboj Kubo také sem býval rychlý a dneska to hraji spíše na sílu J s tím se nějak vyrovnáš, Kuba měl také problémy se zakončením a to díky vynikajícímu Laskánu, který se právě proti Kubovi několikrát vyznamenal. Přemek zahrál svou tradiční dobrou hru, ke konci mu scházelo jen trochu přesnější zakončení. Katka hrála dobře, proti početnější obraně se však nedostávala tak často k zakončení a po té co si zranila ruku přestala být pro Laskiho vážným nebezpečím. Po příchodu Karla se hra vyrovnala nejen početně, ale i brankově se leváci k šikovným výrazně přiblížili.

 

Po té co odešel Ondra se přesunul Standa do „pravého“ týmu. Zatímco u levičáků se trochu trápil zkusil křídlo, bránu i spojku bylo vidět, že ho levý tým nevyužíval tak jak by si zasloužil. Hned po přestupu se blýskl několika nechytatelnými střelami, které měli ty nejvyšší parametry, od té chvíle byl jasně nejlepším hráčem na hřišti, komu se však výrazně přestalo dařit Malda, míč zdál se jakoby zakletý, když ho měl Malda chytit jen tak mu prolétl nad hlavou, když šel sám na bránu zlomyslně se mu odrazil do špičky boty, zkrátka a dobře, když se nedaří, tak to ani Maldovi nejde. Tím ovšem doslova psychicky ničil Laskiho, který jeho zahozené příležitosti jen těžce snášel.

 

Závěrečná koncovka na 2 vítězné začínala za stavu, kdy leví o 1 branku vedli, praví však nelenili nejdříve srovnali a následně i krásnou akcí otočili celkové skóre i hru na 2 vítězné ve svůj postřeh. Sláva vítězům, čest poraženým. HIP HIP HURÁ.

 

Organizační věci: Ukázalo se, že nám ZŠ neúčtuje hodinu, ale hodinu a půl v tělocvičně. Tedy místo 220,- Kč 330,- Kč. Padlo několik návrhů řešení. Např. Nedáme jim ani korunu, nebo dojdeme jim to tam vypálit. Nakonec bylo hlasováním na po tréninkové schůzi odsouhlaseno, že budeme respektovat jejich cenu 330,- Kč s tím, že budeme končit skutečně ve 21:30 a tudíž musíme s platností od ledna 2010 zvyšujeme příspěvky na tělocvičnu a to následujícím způsobem.

 

Jednotlivá platba z 30,- Kč na 40,- Kč

Měsíční platba ze 100,- Kč na 150,- Kč

 

P.S. Hledá se nový pisatel článků, práce to není náročná a je dobře placená. Nástup možný ihned – já již se dále této radosti věnovat nemohu, bo jsem pracovně zcela vytížen.

 

 ŠiMi

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hozená rukavice

(ŠiMi, 14. 1. 2010 21:31)

Výzvu přijímám. Obávám se však, že se Ti Kubíčku nepodařilo od minule zrychlit, tak aby ses neporoučel s ostudou :-). Mohli bychom si před tréninkem dát sprint přes půl tělocvičny a uvidíme. Hary se jistě rád přidá. Musím omluvit ještě Janu má studijní soustředění, takže také nepřijde. Laski je nastydlý a není jisté, jestli dorazí. A já s Katkou se omlouváme z tiskové konference, bo jdeme zapíjet malou Bryndovou /což je mimochodem dcera naší spoluhráčky, která absentuje z pochopitelných důvodů/. :-)

neúčast

(Kuba, 14. 1. 2010 13:58)

Já přijdu - a natrhnu ve všech sprintech ŠiMimu prdel :-DD

Omluvenka

(Standa, 14. 1. 2010 12:39)

Ahoj. Také se musím omluvit z tréninku z důvodu účasti na kamarádky maturitáku. Tak si to užijte a sportu zdar.

Omluvenky

(Přemek, 13. 1. 2010 18:49)

Ahoj. Musím se omluvit z pátečního tréninku. Zároveň oznamuji, že nepřijdou ani Karel a Kuba Pařízek.